Waarom 360 graden feedback

U zult zich misschien afvragen: waarom 360 graden feedback? De hiërarchische manier van feedback geven is niet meer van deze tijd. Wanneer je als werknemer op jouw functioneren wordt beoordeeld door alleen de manager, is deze beoordeling erg subjectief.

360 graden feedback is er om input te vergaren uit verschillende lagen binnen de organisatie. Denk aan collega's, projectleiders en klanten. Een goede manager hecht waarde aan deze input, omdat het hem helpt om zo neutraal mogelijk het gesprek aan te gaan over het functioneren van de werknemer.

Wat is 360 graden feedback?

Middels 360 graden feedback verkrijg je dus inzicht in hoe jouw vaardigheden worden ervaren door jouw directe omgeving. Dit inzicht kan helpen jouw zelfbeeld bij te stellen. Zonder feedback zouden we niet weten wat we goed doen of juist beter kan. Een realistisch zelfbeeld zal helpen als vertrekpunt bij het stellen van doelen en bijhouden van de ontwikkeling.

360 graden feedback De HR tool van IKSO: voor 360 graden feedback en continue reflectie.

Wat doet IKSO met 360 graden feedback?

Wij gaan verder dan 360 graden feedback. Onze missie luidt: "Organisaties helpen verschuiven van jaarlijkse voortgangsgesprekken naar  een proces van zelfgestuurd leren, waarbij het individu binnen de organisatie centraal staat".

Wat is IKSO?

IKSO is een tool die voor zowel werknemers als managers ondersteuning biedt bij het in beeld brengen van ontwikkeling. De (web)applicatie is een flexibel in te richten omgeving waarin de werknemer, eventueel in samenspraak met de manager, doelen stelt en het leertraject inricht. Vervolgens helpt IKSO bij het verzamelen van real-time 360 graden feedback en het continueren van het leerproces dat volgt.

De ontwikkeling die plaatsvindt op de werkvloer, bij de klant op locatie en door het volgen van cursussen wordt inzichtelijk en bespreekbaar gemaakt. Werknemers kunnen op elk gewenst moment aan hun ontwikkelafspraken werken. De effecten hiervan worden overzichtelijk in beeld gebracht voor zowel de werknemer als manager. IKSO biedt handvatten bij de ontwikkeling middels o.a. video-content en reminders voor reflectie.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op. Wij staan wij altijd open voor een vrijblijvend gesprek.